NEWS

Aegirbio AB meddelar att inlösen av TO1 har i december tillfört bolaget drygt 830 000 SEK före emissionskostnader

Aegirbio genomförde under juni 2020 en nyemission som tillförde Bolaget 17,25 MSEK före emissionskostnader. Emissionen avsåg units och innefattade bland annat emission av 2 460 000 teckningsoptioner av serie TO1. En teckningsoption TO1 ger rätt att teckna en ny aktie under perioden 26 juni 2020 – 26 mars 2021 till kurs 9,00 SEK.

Under december 2020 tillfördes Aegirbio 830 862 SEK, vilket motsvarar utnyttjande av 92 318 TO1 för teckning av 92 318 aktier i Aegirbio. Detta innebär att sammanlagt cirka 55,6 % av samtliga teckningsoptioner TO1 lösts in.

Genom inlösen av TO1 kommer antalet aktier i Aegirbio att öka till 12 027 607 stycken. Optionslösen för december månad kommer att skickas till Bolagsverket och så snart registreringen är klar så kommer omvandlingen av interimsaktier till ordinarie aktier att ske.

Om Aegirbio

Aegirbio är ett svenskt diagnostikföretag som via sin unika patenterade teknologiplattform erbjuder tester för att övervaka och optimera doseringen av biologiska läkemedel. Biologiska läkemedel är det segment inom läkemedelsindustrin där användningen växer snabbast – en fjärdedel av alla läkemedel förväntas vara biologiska under 2020. Samtidigt varierar läkemedelsnivåerna enormt (upp till 100 gånger) hos patienter som får standarddoser av biologiska läkemedel.

”One size fits all” resulterar i att patienter med låga läkemedelsnivåer inte svarar på behandlingen, medan överdrivna läkemedelsnivåer ökar risken för allvarliga biverkningar. Denna osäkerhet vid dosering leder i cirka 55% av fallen till över – eller underdosering, vilket resulterar i onödiga kostnader och bristfälliga resultat.

Bolagets tester för optimerad dosering av biologiska läkemedel kommer vara fokuserade på sjukdomar inom neurologi, autoimmuna sjukdomar samt cancer. Aegirbio har under första kvartalet 2020 inlett försäljning i USA av testet MoNATor för läkemedlet Tysabri, som används för behandling av den neurologiska sjukdomen Multipel Skleros (MS). Totalt har Aegirbio som mål att lansera fyra tester innan 2023. Diagnostisering kommer dels att erbjudas genom ett laboratorietest, dels till den patientnära marknaden som ett så kallat POC (”Point-of-care”) för test på sjukhus och vårdcentraler. I planen finns även PON (”Point-of-need”) test för hemmabruk.

För mer information, se Aegirbios hemsida www.aegirbio.com

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkomission AB | 08-684 211 00 | info@eminova.se

Related links:
Release
Cision